Uputstvo – Odlučili ste se da izradite sajt, šta sad?

Uputstvo – Odlučili ste se da izradite sajt, šta sad?

 

Pokrenuli ste biznis osnovali firmu i vreme je za promociju, ponudu proizvoda i usluga potencijalnim klijentima putem interneta. Ispod je kratko uputstvo kako pravilno isplanirati i realizovati izradu sajta.

 

Razmislite kakav sajt želite

Pre pozivanja web dizajn firmi sedite i razmislite kakv sajt želite, šta želite poručiti budućim klijentima, mušterijama. Koliko stranica će otprilike imati Vaš budući sajt. Da li će biti na jednom jeziku ili više…

Zapišite sve to i kada dodje vreme pošaljite u upitu za izradu sajta.

 

Dizajn Vašeg budućeg sajta

Jasno je da ne znate kakav dizajn želite, niko to ne traži od Vas. Ipak morate imati neku ideju vezanu za boje i izgled Vašeg sajta.

Najbolje je da sačuvate internet adrese sajtova koji Vam se svidjaju i da ih pošaljete zajedno sa upitom za izradu sajta. Ti primeri će mnogo pomoći web dizajneru u radu na Vašem ORIGINALNOM dizajnu. Teško je izraditi primer dizajna kada klijent nema predstavu kakav sajt želi.

 

Seo optimizacija i tekstovi na stranicama Vašeg novog sajta

Ove dve stvari su usko vezane i treba im pristupiti veoma ozbiljno. Kada pripremate tekstove uvek imajte na umu da će ih čitati Vaši posetioci i Google, znaci pišite razumljive tekstove u kojima ćete koristiti ključne reči. Tekstove pišite u wordu i taj dokument pošaljite Vašem web dizajneru.

Više o pisanju kvalitetnih SEO optimizovanih tektova možete pročitati OVDE.

 

Priprema materijala za sajt – slike, video, pdf…

Pripremite sve slike, pdf-ove… spakujte ih u foldere koje ćete nazvati po imenima stranica arhivirajte ih spremite za slanje.

 

KONAČNO – vreme je da nađete najbolju ponudu za izradu Vašeg sajta